Price iz smaragdne doline

29 Avg, 2009

ZLOCIN BEZ KAZNE

Generalna — Autor rene1 @ 00:20

 

            www.SlikoMat.com

 

   U Srbiji se, prema procenama zdravstvenih radnika, godišnje obavi između 150 i 200 000 abortusa kod žena koje uglavnom ne koriste sredstva kontracepcije!                            
U drugim zemljama zapadne Evrope stopa prekida trudnoće je znatno niža, zahvaljujući korišćenju kontraceptivnih metoda, tvrde medicinski stručnjaci.

“Abortus se u Srbiji obavi kod svake dvanaeste žene starosti od 15 do 49 godina, a za razliku od drugih evropskih zemalja, u kojima se neplanirana trudnoća uglavnom dešava mladim i neudatim ženama, u Srbiji se najveći broj abortusa, čak 80 do 90 odsto, obavi kod žena starijih od 20 godina, koje su u braku i već imaju jedno ili više dece”, izjavila je načelnica Republičkog centra za planiranje porodice pri Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije Katarina Sedlecki.

Prema njenim rečima, na ozbiljnost tog problema ukazuje i podatak da se svaki četvrti abortus obavi kod žene koja već ima četiri i više namernih pobačaja u svojoj “reproduktivnoj istoriji”.

Navodeći razloge zbog kojih se žene opredeljuju za prekid trudnoće, Katarina Sedlecki je navela da je osnovni razlog taj što se trudnoća dogodila neplanirano jer se žene oslanjaju na tradicionalnu i nedovoljno efikasnu kontracepciju, poput prekinutog snošaja, koja nije uvek najpouzdanija.

Kada je reč o ekonomskom faktoru, padu standarda, problemima nalaženja sigurnog posla i činjenici da sve veći broj bračnih parova rađanje ostavlja za kasnije godine, ona je rekla da glavni razlog visokog broja namernih pobačaja u Srbiji nije ekonomski faktor, već to što su žene nedovoljno informisane o rizicima.

“Istina je, međutim, da bi izvestan broj žena rodio dete kada bi imao veću socijalnu podršku”, rekla je Katarina Sedlecki.

Ona je podsetila da je abortus u Srbiji liberalizovan još daleke 1969. godine, kada je dobio i snažnu socijalnu podršku.

Katarina Sedlecki je upozorila da posebno zabrinjavaju visoke stope rađanja kod devojaka uzrasta 16 ili 17 godina i da se po broju trudnoća kod adolescentkinja Srbija svrstava u sam svetski vrh.

Prema rezultatima reprezentativnog istraživanja, svega 3,6 odsto seksualno aktivnih mladih osoba seti se da upotrebi kondom, kao najjednostavniji način zaštite, dok njihovi vršnjaci iz drugih zemalja sredstva kontracepcije koriste u 62,5 do 97 odsto slučajeva.

                                                 *********

Ovo jasno pokazuje da se abortus u Srbiji sprovodi pre svega iz hira, iz sebicluka, zbog sujete. Zene ubijaju svoju nerodjenu decu jer se plase da ce im ona pokvariti njihove planove, njihov zivotni standard.

 I da ne zaboravimo: LJUDSKI ZIVOT POCINJE OD ZACECA, A NE OD RODJENJA!

 (COPY)

 

          www.SlikoMat.com

 

 

 


Komentari

 1. http://www.facebook.com/group.php?gid=46931046845

  SAMO SLIKE POGLEDAJTE... uzasno..

  Autor inana — 29 Avg 2009, 01:09

 2. troje dece imam...sva su "planirana" pa cak i ovo trece za koje mi niko ne veruje da je planirano nego da se "zadesilo"..danas u 21 veku kada je medecina u pogledu kontraceptivnih sredstava stigla dokle je stigla,ja bih abortus osudila kao ubistvo s predumisljajem..i za majku i za doktora koji to uradi..toliko kontraceptivnih sredstava,toliko nacina za informisanje,pa ipak se jos uvek jako cesto cuje.."zakacila sam" kao da je dete virus ili neka opaka bolest a ne blagoslov od Boga..pojam "neplanirana trudnoca" je apsurd...tako nesto ne moze da postoji sem ako ne zivite na izolovanom pustom ostrvu gde nije krocila noga civilizacije..ili ako ste toliko nesavesni i ..izvinjavam se svima koji se prepoznaju u ovoj prici..glupi..pa dozvolite sebi da ostanete u drugom stanju a ne zelite to..jer osim kontraceptivnih sredstava postoje i post-kontraceptivna sredstva..i svaka i malo obrazovana i informisana zena moze sebe da zastiti samo ako hoce..O verskim motivima protiv abortusa necu ni da govorim..

  Autor vilabezkrila — 29 Avg 2009, 11:40

 3. abortus dolazi u obzir samo ako se u toku trudnoce ustanovi nakaznost deteta ili neka druga teska bolest..to je bar moje misljenje

  Autor vilabezkrila — 29 Avg 2009, 11:44

 4. svaka cast vilo! ja ih zelim najmanje 3.. :)

  Autor inana — 29 Avg 2009, 11:48


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs